Hvad Er PHP?

02/10/2020 11:35
Billede: Jumpstory

PHP er et programmeringssprog på serversiden. PHP er open source og er hovedsageligt udviklet til, at det kan bruges til webudvikling. PHP står for Hypertext Preprocessor.

Et godt eksempel på brugen af PHP er Wordpress, hvor kernen af Wordpress-softwaren er skrevet i PHP, Programmeringssproget er derfor meget vigtigt i forhold til Wordpress.

Sådan bruger du PHP

PHP minder på mange områder om JavaScript i forhold til opbygningen. PHP er som sagt et sprog på serversiden. Serversiden er der, hvor al behandling foregår på webserveren - altså før det leveres til selve browseren og de besøgende på hjemmesiden.

Rent praktisk betyder det, at serveren først kører PHP-koden, som du har indtastet i selve Wordpress-kernen, eller som er pre-installeret via et plugin eller tema, inden indholdet sendes ud til den besøgende på siden. Det er derfor det behandlede output, som vises til den besøgende i webbrowseren.

Når du downloader et Wordpress-tema, kan du i den zip-fil, som du installerer se, at der findes en Wordpress-kerne af filer, som har .php. Det er disse filer, som du kan ændre i ved hjælp af PHP.

Med PHP får du en lang række muligheder, som du kan tilføje til din hjemmeside. Du kan blandt andet lave loginfunktioner på siden eller sende e-mails derfra. Du kan også opsætte afstemninger og andre interaktive features.

PHP er blandt de mest populære programmeringssprog. PHP anvendes ifølge W3Techs af flere end 78% af alle hjemmesider, der anvender programmeringssprog på serversiden. Til sammenligning har ASP.NET på andenpladsen blot 10% af markedsandelen, når det gælder programmeringssprog på serversiden.

Der findes i dag flere versioner af PHP. Den nyeste er PHP 7.4.

Tak til avXperten

Til slut takker vi vores venner hos avXperten for støtten til dette indlæg. På deres webshop kan du finde en masse lækkert gamer grej som fx et nyt gaming tastatur, eller elektronik i utallige andre genre.

Flere indlæg

Hvad er det bedste program til c sharp

09/06/2023 15:27
Billede: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Som en programmør står du over for flere valg, når det kommer til opsætningen af dit udviklingsmiljø. Udviklingsmiljøet omfatter de værktøjer, du vælger at bruge til at programmere din software. Vi…

Programmeringskursus

02/06/2022 09:09
Billede: Pixabay, Boskampi

Vil du gerne lære at programmere, men har måske ikke lige den store tid til at tage på skole eller tage nogle år ud til at tage en hel uddannelse, kan du vælge et kursus.

Disse former for kur…

Lær Python - Se hvordan

28/06/2021 14:04
Billede: Pexels.com

Har du overvejet at kaste dig ud i Pyhton, men ved ikke hvordan du kommer i gang? Så kan du bare være rolig. Der findes heldigvis mange måder på at lære det. I dette indlæg vil jeg fortælle om …

Hvordan lærer børn at programmere?

06/10/2020 14:52
Billede: Cottonbro

Der er meget, der tyder på, at fremtidens helt store helte bliver dem, der kan udvikle og programmere. Meget af den nyeste teknologi indenfor alle brancher afhænger helt og aldeles af, at der sidde…

Hvad er C Sharp?

02/10/2020 09:46
Billede: Pixabay

C Sharp er et programmeringssprog, der er meget objektorienteret. C Sharp er et meget fleksibelt programmeringssprog, der samtidig er open source.

C Sharp blev udviklet i 1990'erne, men pro…

Hvad er Java? Kend programmeringssproget

01/10/2020 10:36
Billede: Pixabay

Java er et tredjegenerations programmeringssprog. Java er inspireret af programmeringssproget C++. Programmeringssproget er udviklet af koncernen Sun Microsystems.

Java fungerer på den måde…