Hvad Er Java? Kend Programmeringssproget

01/10/2020 10:36
Billede: Pixabay

Java er et tredjegenerations programmeringssprog. Java er inspireret af programmeringssproget C++. Programmeringssproget er udviklet af koncernen Sun Microsystems.

Java fungerer på den måde, at programmer lavet dermed kan anvendes på alle styresystemer. Du behøver derfor ikke frygte, at dit program ikke kan anvendes på både Windows og Apple-computere, hvis det er udviklet med Java.

Java er et komplekst programmeringssprog

Selvom Java har sine helt klare fordele, så har programmeringssproget også sine ulemper. Java er nemlig et meget kompleks programmeringssprog, hvilket gør, at det er tidskrævende, både når det skal anvendes, men især når det skal læres.

Java bygger i sin essens på tankerne fra C++, hvor disse er videreudviklet og forbedret. Det gør, at du kan mere med Java, end du for eksempel kan med C++. 

Selvom Java er kompleks, så gør det, at det er en videreudvikling af C++, at Java er mere simpelt at anvende end C++, samtidig med at det er langt mere kraftfuldt. 

Java er derfor, ikke overraskende, blevet et meget populært værktøj hos programmører verden over.

Du kender måske allerede mere til Java, end du lige går og regner med. Det lille program, der køret, når du skal logge på med NemID, er nemlig lavet i Java. Nets har dug udviklet login-processen sidenhen, så man i dag ikke behøver have Java installeret på sin egen computer, for at du kan anvende applikationer udviklet med Java.

Java findes i dag i tre versioner. De tre Java-versioner er Java Standard Edition (SE), Java Micro Edition (ME) og Java Enterprise Edition (EE). 

SE er den mest udbredte Java-platform, mens ME dækker udvikling på mobile enheder. EE er en videreudvikling af SE og er rettet imod serversideprogrammering.

Tak for støtten

Vi siger til sidst tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af smart elektronik på deres store webshop, heriblandt en smart WiFi forstærker til at gøre dit trådløse netværk helt perfekt.

Flere indlæg

Hvordan lærer børn at programmere?

06/10/2020 14:52
Billede: Cottonbro

Der er meget, der tyder på, at fremtidens helt store helte bliver dem, der kan udvikle og programmere. Meget af den nyeste teknologi indenfor alle brancher afhænger helt og aldeles af, at der sidde…

Hvad er PHP?

02/10/2020 11:35
Billede: Jumpstory

PHP er et programmeringssprog på serversiden. PHP er open source og er hovedsageligt udviklet til, at det kan bruges til webudvikling. PHP står for Hypertext Preprocessor.

Et godt eksempel …

Hvad er C Sharp?

02/10/2020 09:46
Billede: Pixabay

C Sharp er et programmeringssprog, der er meget objektorienteret. C Sharp er et meget fleksibelt programmeringssprog, der samtidig er open source.

C Sharp blev udviklet i 1990'erne, men pro…

C programmering for begyndere

01/10/2020 10:14
Billede: Pixabay

C er navnet på et udbredt programmeringssprog. Oprindeligt har C programmering været anvendt til udviklingen af UNIX. Navnet skyldes, at C er en videreudvikling af programmeringssproget B, hvorved …

Danske Wordpress kursus

01/10/2020 09:08
Billede: Jumpstory

"Wordpress er nemt at bruge", "alle kan bygge en hjemmeside i Wordpress". Du har sikkert hørt disse ting mange gange, men hvordan kommer man lige i gang med Wordpress, når man gerne vil lave en hje…

Gratis IT kurser - Sådan finder du dem

30/09/2020 11:46
Billede: Jumpstory

Der har aldrig været udbudt så mange gratis IT-kurser, som der er i dag. Udbuddet vokser hele tiden i takt med, at flere og flere virksomheder, privatpersoner og institutioner udbyder IT-kurser på …