Hvad Er Java? Kend Programmeringssproget

01/10/2020 10:36
Billede: Pixabay

Java er et tredjegenerations programmeringssprog. Java er inspireret af programmeringssproget C++. Programmeringssproget er udviklet af koncernen Sun Microsystems.

Java fungerer på den måde, at programmer lavet dermed kan anvendes på alle styresystemer. Du behøver derfor ikke frygte, at dit program ikke kan anvendes på både Windows og Apple-computere, hvis det er udviklet med Java.

Java er et komplekst programmeringssprog

Selvom Java har sine helt klare fordele, så har programmeringssproget også sine ulemper. Java er nemlig et meget kompleks programmeringssprog, hvilket gør, at det er tidskrævende, både når det skal anvendes, men især når det skal læres.

Java bygger i sin essens på tankerne fra C++, hvor disse er videreudviklet og forbedret. Det gør, at du kan mere med Java, end du for eksempel kan med C++. 

Selvom Java er kompleks, så gør det, at det er en videreudvikling af C++, at Java er mere simpelt at anvende end C++, samtidig med at det er langt mere kraftfuldt. 

Java er derfor, ikke overraskende, blevet et meget populært værktøj hos programmører verden over.

Du kender måske allerede mere til Java, end du lige går og regner med. Det lille program, der køret, når du skal logge på med NemID, er nemlig lavet i Java. Nets har dug udviklet login-processen sidenhen, så man i dag ikke behøver have Java installeret på sin egen computer, for at du kan anvende applikationer udviklet med Java.

Java findes i dag i tre versioner. De tre Java-versioner er Java Standard Edition (SE), Java Micro Edition (ME) og Java Enterprise Edition (EE). 

SE er den mest udbredte Java-platform, mens ME dækker udvikling på mobile enheder. EE er en videreudvikling af SE og er rettet imod serversideprogrammering.

Tak for støtten

Vi siger til sidst tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af smart elektronik på deres store webshop, heriblandt en smart WiFi forstærker til at gøre dit trådløse netværk helt perfekt.

Flere indlæg

Hvad er det bedste program til c sharp

09/06/2023 15:27
Billede: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Som en programmør står du over for flere valg, når det kommer til opsætningen af dit udviklingsmiljø. Udviklingsmiljøet omfatter de værktøjer, du vælger at bruge til at programmere din software. Vi…

Programmeringskursus

02/06/2022 09:09
Billede: Pixabay, Boskampi

Vil du gerne lære at programmere, men har måske ikke lige den store tid til at tage på skole eller tage nogle år ud til at tage en hel uddannelse, kan du vælge et kursus.

Disse former for kur…

Lær Python - Se hvordan

28/06/2021 14:04
Billede: Pexels.com

Har du overvejet at kaste dig ud i Pyhton, men ved ikke hvordan du kommer i gang? Så kan du bare være rolig. Der findes heldigvis mange måder på at lære det. I dette indlæg vil jeg fortælle om …

Hvordan lærer børn at programmere?

06/10/2020 14:52
Billede: Cottonbro

Der er meget, der tyder på, at fremtidens helt store helte bliver dem, der kan udvikle og programmere. Meget af den nyeste teknologi indenfor alle brancher afhænger helt og aldeles af, at der sidde…

Hvad er PHP?

02/10/2020 11:35
Billede: Jumpstory

PHP er et programmeringssprog på serversiden. PHP er open source og er hovedsageligt udviklet til, at det kan bruges til webudvikling. PHP står for Hypertext Preprocessor.

Et godt eksempel …

Hvad er C Sharp?

02/10/2020 09:46
Billede: Pixabay

C Sharp er et programmeringssprog, der er meget objektorienteret. C Sharp er et meget fleksibelt programmeringssprog, der samtidig er open source.

C Sharp blev udviklet i 1990'erne, men pro…