Hvordan Lærer Børn At Programmere?

06/10/2020 14:52
Billede: Cottonbro

Der er meget, der tyder på, at fremtidens helt store helte bliver dem, der kan udvikle og programmere. Meget af den nyeste teknologi indenfor alle brancher afhænger helt og aldeles af, at der sidder nogen og kan programmere sig frem til smartere og bedre løsninger. 

En af de bedste måder at blive god til en disciplin er at få det ind med modermælken, gerne så tidligt som muligt. Det handler i høj grad om at lære at forstå mønstre og tænke logisk. For at træne disse evner og lære det grundlæggende inden for programmering, så kan man med fordel lade sine børn bruge og lege med disse ting:

  • Hour of Code
  • Move The Turtle
  • GoldieBlox
  • Tynker
  • Bee Bot
  • Sphero SPRK+
  • Lego Mindstor

Dit barn vil selvfølgelig ikke være i stand til at lave et spil, software eller hjemmeside fra bunden, blot fordi de har beskæftiget sig med ovenstående. Derimod vil de forstå grundprincipperne bag, hvilket er det første og meget vigtige skridt mod at lære programmering. Dette er i øvrigt noget, som de fleste voksne aldrig kommer til at sætte sig ind i. 

Giv dine barn de bedste mulighed for at blive en lysende stjerne på fremtidens arbejdsmarked ved at lære hende eller ham, hvad det der programmering egentlig handler om. I samme ombæring kan du som voksen jo passende lære det samme. Det er aldrig for sent at lære noget nyt.

Flere indlæg

Programmeringskursus

02/06/2022 09:09
Billede: Pixabay, Boskampi

Vil du gerne lære at programmere, men har måske ikke lige den store tid til at tage på skole eller tage nogle år ud til at tage en hel uddannelse, kan du vælge et kursus.

Disse former for kur…

Lær Python - Se hvordan

28/06/2021 14:04
Billede: Pexels.com

Har du overvejet at kaste dig ud i Pyhton, men ved ikke hvordan du kommer i gang? Så kan du bare være rolig. Der findes heldigvis mange måder på at lære det. I dette indlæg vil jeg fortælle om …

Hvad er PHP?

02/10/2020 11:35
Billede: Jumpstory

PHP er et programmeringssprog på serversiden. PHP er open source og er hovedsageligt udviklet til, at det kan bruges til webudvikling. PHP står for Hypertext Preprocessor.

Et godt eksempel …

Hvad er C Sharp?

02/10/2020 09:46
Billede: Pixabay

C Sharp er et programmeringssprog, der er meget objektorienteret. C Sharp er et meget fleksibelt programmeringssprog, der samtidig er open source.

C Sharp blev udviklet i 1990'erne, men pro…

Hvad er Java? Kend programmeringssproget

01/10/2020 10:36
Billede: Pixabay

Java er et tredjegenerations programmeringssprog. Java er inspireret af programmeringssproget C++. Programmeringssproget er udviklet af koncernen Sun Microsystems.

Java fungerer på den måde…

C programmering for begyndere

01/10/2020 10:14
Billede: Pixabay

C er navnet på et udbredt programmeringssprog. Oprindeligt har C programmering været anvendt til udviklingen af UNIX. Navnet skyldes, at C er en videreudvikling af programmeringssproget B, hvorved …