Hvad Er C Sharp?

02/10/2020 09:46
Billede: Pixabay

C Sharp er et programmeringssprog, der er meget objektorienteret. C Sharp er et meget fleksibelt programmeringssprog, der samtidig er open source.

C Sharp blev udviklet i 1990'erne, men programmeringssproget blev først frigivet i 2001 af Microsoft. Læs mere om programmeringssproget her, hvor både fordele og ulemper bliver vendt, samt hvilke muligheder du som programmør har med programmeringssproget C#.

Fordele og ulemper ved C Sharp

C Sharp kaldes også for C#. Har du tidligere arbejdet med programmeringssprog som C++ eller Java, så bør du som udgangspunkt ikke have problemer med at anvende C Sharp. Syntaksen i programmeringssprogene ligner nemlig hinanden.

Derudover har C Sharp den fordel, at det er nemt at integrere med andre programmer - her i blandt diverse Microsoft Office-programmer.

Ulempen ved C Sharp er, at det kan være meget langsomt. På den front minder C Sharp om Java. C Sharp kræver at du har et .NET-program. Det har de fleste Windows-computere dog efterhånden, da det har indgået i styresystemet siden Windows Vista.

Skal du udvikle programmer, der kan bruges på forskellige platforme, så kan C Sharp give dig en lille udfordring, da det er meget bundet op på Windows. Det er måske ikke så underligt, da C Sharp er lavet af Microsoft.

Med C Sharp kan du blandt andet udvikle webapplikationer og forskellige forms til Windows. Du kan også anvende C# til at udvikle spil. I forhold til mulighederne med C# kan du meget vel sammenligne det med Java, da de to programmeringssprog ligger så meget op ad hinanden på mange punkter.

Vi takker for støtten

Til sidst siger vi tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop kan du finde et gigantisk udvalg af elektronik, heribliandt kabler, gadgets og sjove enheder som fx en metaldetektor til den nysgerrige hobbyperson.

Flere indlæg

Hvad er det bedste program til c sharp

09/06/2023 15:27
Billede: Image by Gerd Altmann from Pixabay

Som en programmør står du over for flere valg, når det kommer til opsætningen af dit udviklingsmiljø. Udviklingsmiljøet omfatter de værktøjer, du vælger at bruge til at programmere din software. Vi…

Programmeringskursus

02/06/2022 09:09
Billede: Pixabay, Boskampi

Vil du gerne lære at programmere, men har måske ikke lige den store tid til at tage på skole eller tage nogle år ud til at tage en hel uddannelse, kan du vælge et kursus.

Disse former for kur…

Lær Python - Se hvordan

28/06/2021 14:04
Billede: Pexels.com

Har du overvejet at kaste dig ud i Pyhton, men ved ikke hvordan du kommer i gang? Så kan du bare være rolig. Der findes heldigvis mange måder på at lære det. I dette indlæg vil jeg fortælle om …

Hvordan lærer børn at programmere?

06/10/2020 14:52
Billede: Cottonbro

Der er meget, der tyder på, at fremtidens helt store helte bliver dem, der kan udvikle og programmere. Meget af den nyeste teknologi indenfor alle brancher afhænger helt og aldeles af, at der sidde…

Hvad er PHP?

02/10/2020 11:35
Billede: Jumpstory

PHP er et programmeringssprog på serversiden. PHP er open source og er hovedsageligt udviklet til, at det kan bruges til webudvikling. PHP står for Hypertext Preprocessor.

Et godt eksempel …

Hvad er Java? Kend programmeringssproget

01/10/2020 10:36
Billede: Pixabay

Java er et tredjegenerations programmeringssprog. Java er inspireret af programmeringssproget C++. Programmeringssproget er udviklet af koncernen Sun Microsystems.

Java fungerer på den måde…