Hvad Er Xml?

22/10/2020 13:12
Billede: Negative Space, Pexels

XML er hverdag for de fleste programmører, udviklere og lignende, men for den knapt så kyndige inden for udvikling, så er det formentlig blot endnu en by i Rusland. Derfor vil vi i denne artikel beskrive, hvad XML er og betyder. 

Hvad er XML? XML står for Extensible Markup Language og er en fleksibel måde at dele informationer imellem både personer og systemer, både online og offline. XML opstår eksempelvis, når to udviklere bliver enige om et produkts oplysninger, hvorfor de beskriver det i et XML. 

XML gør det altså muligt for flere udviklere at bygge og udvikle apps, software og programmer, der kan arbejde sammen og kommunikere med hinanden ved at udveksle data i form af XML. 

I praksis er XML et formelt markup-sprog, præcist ligesom vi kender det fra HTML. HTML bliver dog i højere grad brugt til at beskrive indholdet på en side, hvor man har fokus på struktur og hvordan strukturen fremstår, imens XML i højere grad har fokus på at beskrive indholdet i en fil i forhold til den data, der indgår i filen. 

XML bliver brugt vidt og bredt, heriblandt i RSS feeds og til at formidle specifikke informationer mellem en virksomheds forskellige it-systemer.

Skiltet øverst viser at dette tekstindlæg, var skrevet med økonomisk finansering fra Classic Room. Hos Classic Room køber du et stort udvalg af By Lassen varer. Det gør hverken til eller fra, men det er information du bør vide.

Flere indlæg