Hvad Er XML? Se Svaret

22/10/2020 13:12
Billede: Negative Space, Pexels

XML er hverdag for de fleste programmører, udviklere og lignende, men for den knapt så kyndige inden for udvikling, så er det formentlig blot endnu en by i Rusland. Derfor vil vi i denne artikel beskrive, hvad XML er og betyder. 

Hvad er XML? XML står for Extensible Markup Language og er en fleksibel måde at dele informationer imellem både personer og systemer, både online og offline. XML opstår eksempelvis, når to udviklere bliver enige om et produkts oplysninger, hvorfor de beskriver det i et XML. 

XML gør det altså muligt for flere udviklere at bygge og udvikle apps, software og programmer, der kan arbejde sammen og kommunikere med hinanden ved at udveksle data i form af XML. 

I praksis er XML et formelt markup-sprog, præcist ligesom vi kender det fra HTML. HTML bliver dog i højere grad brugt til at beskrive indholdet på en side, hvor man har fokus på struktur og hvordan strukturen fremstår, imens XML i højere grad har fokus på at beskrive indholdet i en fil i forhold til den data, der indgår i filen. 

XML bliver brugt vidt og bredt, heriblandt i RSS feeds og til at formidle specifikke informationer mellem en virksomheds forskellige it-systemer.

Flere indlæg

hvofor skal man bruge XAMPP?

09/06/2023 15:28
Billede: Image by 200 Degrees from Pixabay

Når man bygger IT-systemer, især websites, er en central opgave at have et sted til opbevaring af ens data. Dette inkluderer filer, billeder, brugeroplysninger og meget mere. Der er mange mulighede…

Hvordan udvikler man et spil? Komplet Guide!

06/02/2023 10:57
Billede: Canva.com

Når du vil udvikle et spil kræver det ofte en del ressourcer, afhængigt af hvor avanceret du ønsker at skabe det.

Den generelle proces kan simplificeres i 5 punkter, men er sjældent så nem so…