Forskellen På Java Og JavaScript - Se Dem Her

05/10/2020 08:43
Billede: Pixabay

Java og JavaScript er ikke det samme. Langt fra. Skal det skæres meget kort ned, så er forskellen på Java og JavaScript, at Java er statisk, mens JavaScript er dynamisk.

Herunder får du uddybning af forskellen på Java og JavaScript, så du bedre kan se vælge, hvilken du skal vælge. Java er det, der kan kategoriseres som et programmeringssprog, mens JavaScript er et scriptsprog. 

Java og JavaScript er ikke det samme

Oprindeligt skulle JavaScript faktisk have heddet LiveScript, men NetScape, virksomheden bag JavaScript, fik lov af SUN til at kalde JavaScript for JavaScript.

Begge programmeringssprog tilhører den såkaldte C-familie af kodesprog. Det gør, at de på overfladen godt kan ligne hinanden. Men forskellene er større end det, når man går dybere ned i dem.

Java skal kompileres, før det kan afvikles, mens JavaScript kan integreres direkte ind i HTML-koden. JavaScript skal ikke kompileres - og kan ikke fungere alene. Tænk her effekter på en hjemmeside. I selve kodesproget minder de tog lidt om hinanden, hvor der er flere elementer, der går igen.

Du har med stor sandsynlighed stødt på Java, uden at du ved det. Java er nemlig et af de sprog, som Android-enheder anvender til de såkaldte indfødte apps. 

I den forbindelse anvendes JavaScript mere anvendt til apps, der skal anvendes på flere forskellige platforme. JavaScript er derfor populært, når det gælder om at udvikle apps, der kan komme bredt ud.

Det er dog ikke kun fordele ved JavaScript her, når det gælder muligheden for at udvikle apps til flere platforme. Ulempen er nemlig, at det giver et ekstra lag mellem selve kildekoden og det underliggende system, hvilket kan give problemer med ydeevnen og fejlfindingen. 

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et kæmpe udvalg af smart elektronik som fx bluetooth høretelefoner eller en ny powerbank i avXpertens store udvalg.

Flere indlæg

Gratis programmer til at lave Apps

17/03/2021 15:59
Billede: Pixabay

Drømmer du om at lave den næste virale app? Så er der hjælp at hente, selvom du ikke er et teknisk vidunderbarn. Der findes nemlig en række gratis programmer, der hjælper dig med at lave fede, funk…

Bedste FTP program

01/10/2020 09:31
Billede: Pixabay

Valget af FTP program er ikke lige meget, når du skal have adgang til filerne på dit webhotel, så du kan redigere og styre filerne på din hjemmeside. 

Herunder får du 10 bud på, hvilke…