C Programmering For Begyndere

01/10/2020 10:14
Billede: Pixabay

C er navnet på et udbredt programmeringssprog. Oprindeligt har C programmering været anvendt til udviklingen af UNIX. Navnet skyldes, at C er en videreudvikling af programmeringssproget B, hvorved navnet nærmest gav sig selv.

Som programmeringssprog giver C sine brugere en stor frihedsgrad, hvor fokus var på at gør det lettere at skrive programmer.

Kom i gang med C programmering for begynder

Hvis du vil i gang med at lære C programmering for begyndere, så findes der en lang række kurser og fagbøger, som kan give dig en introduktion i programmeringssproget.

C programmering for begyndere begynder ofte ved, at der sættes en compiler op, hvorefter der køres nogle øvelser. Derfra bevæger man sig videre til enkle programmeringsøvelser. 

Hvis du er ny med at prøve at kode programmer, så er C et meget godt sted at begynde, da det er forholdsvist simpelt i forhold til nogle af de andre programmeringssprog.

C egner sig mere til udvikling af programmer, end det gør til at skabe spil. Så hvis det er spil, som du gerne vil forsøge at udvikle, så skal du nok overveje et andet programmeringssprog end C. Selvom det kan lade sig gøre, så er det bare tidskrævende og svært, fremfor hvis du vælger et andet programsprog.

Programsproget C er udviklet af Dennis Ritchie, der skabte programmeringssproget helt tilbage i 1972. Siden den originale udgave af C er der kommet C++, der har været med til at lukke nogle af de huller, som tiden havde skabt i forhold til C.

En lang række af verdens mest anvendte software er skrevet med C - herunder Adobe Systems, en lang række Google-apps, Firefox, Thunderbird og WinAmp.

Tak til avXperten

Til sidst vil vi gerne takke avXperten.dk for deres støtte til dette indlæg. Find et gigantisk udvalg af elektronik på deres store webshop, som indeholder alt lige fra bluetooth headsets til gamer udstyr eller måske et nyt segboard til ungerne.

Flere indlæg

Programmeringskursus

02/06/2022 09:09
Billede: Pixabay, Boskampi

Vil du gerne lære at programmere, men har måske ikke lige den store tid til at tage på skole eller tage nogle år ud til at tage en hel uddannelse, kan du vælge et kursus.

Disse former for kur…

Lær Python - Se hvordan

28/06/2021 14:04
Billede: Pexels.com

Har du overvejet at kaste dig ud i Pyhton, men ved ikke hvordan du kommer i gang? Så kan du bare være rolig. Der findes heldigvis mange måder på at lære det. I dette indlæg vil jeg fortælle om …

Hvordan lærer børn at programmere?

06/10/2020 14:52
Billede: Cottonbro

Der er meget, der tyder på, at fremtidens helt store helte bliver dem, der kan udvikle og programmere. Meget af den nyeste teknologi indenfor alle brancher afhænger helt og aldeles af, at der sidde…

Hvad er PHP?

02/10/2020 11:35
Billede: Jumpstory

PHP er et programmeringssprog på serversiden. PHP er open source og er hovedsageligt udviklet til, at det kan bruges til webudvikling. PHP står for Hypertext Preprocessor.

Et godt eksempel …

Hvad er C Sharp?

02/10/2020 09:46
Billede: Pixabay

C Sharp er et programmeringssprog, der er meget objektorienteret. C Sharp er et meget fleksibelt programmeringssprog, der samtidig er open source.

C Sharp blev udviklet i 1990'erne, men pro…

Hvad er Java? Kend programmeringssproget

01/10/2020 10:36
Billede: Pixabay

Java er et tredjegenerations programmeringssprog. Java er inspireret af programmeringssproget C++. Programmeringssproget er udviklet af koncernen Sun Microsystems.

Java fungerer på den måde…